Over

Ik ben opgeleid tot docent Nederlands en was enige tijd verbonden aan de IVKO als docent Nederlands.

Tijdens mijn vervolgstudie aan de Gerrit Rietveldavademie begon ik te werken als overblijfjuf op een lagere school en was 6 jaar overblijf-coordinator op de Cornelis Vrijschool, waar ik zelf als kind ook op zat.

Ik maakte foto’s van kinderkrijttekeningen om hun straatkunst te concerveren.

Voor de post-opleiding ‘Kunstenaar voor de Klas’ ging ik verhalen optekenen van dingen die kinderen mij vertelden. De opleiding ben ik niet gaan doen, maar deze miniatuurtjes zijn de overblijfselen van dit proces.

Sinds 1984 draag ik gedichten voor:

Ik deed dit o.a. in de Badcuyp, het Parooltheater, Festina Lente en op het korte verhalen festival in De Rode Hoed. Ook was ik
enige tijd jurylid bij Festina Lente, het eerste cafe dat slams organiseerde, dat later een trend werd in Nederland. Ik deed dit samen met dichter Peter Verstegen en Simon Vinkenoog.

Vanaf 1997 publiceerde ik gedichten in o.a. De Tweede Ronde, Surplus, een bloemlezing van het Davidsfonds, Krakatau, Nynade, Kladblok . In 2017 stond een gedicht van mij in de Top-100 bundel ‘Goudlicht en Avondschijn’ van de Thüring Poezie wedstrijd.

Op dit moment werk ik aan dit blog en aan een ander blog dat ‘Lege Handen’ heet. Daarop staat autobiografisch’ fictie in de vorm van korte verhalen. Meer geschikt voor jongeren. Maar eventueel ook voor kinderen die wat verder zijn met hun leesontwikkeling.

vanaf september ga ik een Open Podium organiseren voor poëzie en muziek in Huize Lydia te Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s